Om Mjölby Ridklubb

Foto: Lina Wahlborg©

Mjölby Ridklubb, MRK, är en anrik klubb som startade sin första verksamhet 1965. 1968 restes det första ridhuset med måtten 40x20 m, isolerat med läktardel och cafeteria. Här har det hållits många lektioner, tävlingar och clinics under årens lopp och många idag verksamma ridsportsprofiler började sin bana här.

År 2000 invigdes det nya ridhuset med pompa och ståt! Måtten är 80x23 m och används mest idag av ridskoleverksamhet, men även till privatträningar i mindre skala arrangerade av klubben. Det gamla 40x20m ridhuset ersattes av ett nytt 60x20m ridhus pga taket rasade samman av all snö vintern 2010.

Före 2011 drevs anläggningen av Östergötlands travsällskap. Men sedan 2011 har anläggningen drivits av Mjölby ridskola. MRK flyttade från anläggningen 2015 och har sedan dess hyrt in sig på olika anläggningar i närområde för att bedriva tävlingsverksamhet där det bäst lämpar sig. 

Klubben har idag runt 60 medlemmar, varav många är licensierade tävlingsryttare. Många ryttare tävlar även individuellt i alla grenar hoppning, dressyr och fälttävlan från klubbnivå upp till SM. Det är precis så vi vill ha det - både bredd och elit!